Je bekijkt nu Fiets van de zaak in 2020

Fiets van de zaak in 2020

Voor een fiets van de zaak gaat vanaf 2020, net als nu al het geval is bij auto’s, een forfaitaire bijtelling gelden voor privégebruik. Dat betekent dat werkgevers geen administratie meer hoeven bij te houden voor ter beschikking gestelde fietsen. Bij een ter beschikking gestelde fiets, is de fiets het eigendom van de werkgever.

In 2020 worden de regels gemakkelijker. Werkgevers die een normale fiets of elektrische fiets (speed pedelec) ter beschikking stellen aan een medewerker, gaan rekenen met een forfaitaire bijtelling van 7 procent per jaar voor het privégebruik van de fiets. De regels zijn dus vergelijkbaar met een leaseauto van de zaak.

Rijdt uw werknemer op een fiets ter waarde van € 1.000,– (inclusief BTW), dan wordt jaarlijks 7 procent van die waarde (€ 70,–  per jaar of € 5,83 per maand) bij het loon opgeteld. Er hoeft geen complexe administratie meer rond het privégebruik van de fiets bij te worden gehouden.

Eigen fiets

Heeft de medewerker een eigen fiets dan kan de werkgever, net als nu het geval is, een onbelaste kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer betalen voor woon-werkverkeer. De kosten van verzekeringen, onderhoud, kunnen niet aanvullend worden vergoed. Dit zit al in de vergoeding van € 0,19 per kilometer.

Geef een antwoord