Je bekijkt nu Verlengde financierings­mogelijkheden

Verlengde financierings­mogelijkheden

Eind vorig jaar zijn veel financierings­mogelijkheden voor ondernemers verlengd. Om welke gaat het?

 1. Klein Krediet Corona (KKC).
  De overheid staat met deze garantieregeling voor 95% borg voor leningen die financiële instellingen aan MKB-bedrijven in Nederland verlenen. Deze bedrijven moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
 • u moet een omzet hebben vanaf € 50.000
 • uw onderneming moet voldoende winstgevend zijn geweest voor de coronacrisis
 • uw bedrijf stond op 1 januari 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Financiers die de KKC aanbieden, mogen hiervoor maximaal 4% van het kredietbedrag aan kosten in rekening brengen. U betaalt daarnaast eenmalig 2% premie aan de overheid. De maximale looptijd is 5 jaar. U kunt nog tot 1 juli 2021 van de KKC gebruikmaken.

 1. Credits
  Credits is een microkredietfaciliteit van maximaal € 25.000. De looptijd is maximaal 4 jaar, waarbij u tijdens de eerste zes maanden niet hoeft af te lossen. De rente bedraagt in het eerste jaar 2%, daarna 5,75%. Boetevrij aflossen is mogelijk na het eerste jaar.
 2. Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
  Bent u door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen gekomen en heeft uw bedrijf een gezond toekomstperspectief? Dan kunt u tijdelijk onder gunstiger voorwaarden gebruikmaken van de Borgstelling MKB-kredieten. Deze regeling is tijdelijk verruimd om financiering voor ondernemers toegankelijker te maken. Zo is de looptijd verruimd naar 4 jaar. Ook is de toegang laagdrempeliger gemaakt, doordat behalve via een liquiditeitsprognose u ook via een omzettoets toegang kunt krijgen tot de BMKB regeling. Het premiepercentage van de BMKB bedraagt 2%.

Geef een antwoord