Uit onderzoek blijkt dat de meeste werkgevers na de coronacrisis hybride werken graag willen vasthouden.
Zestig procent van de werkgevers geven aan dat twee dagen per week thuiswerken de norm zal worden. Negen op de tien werkgevers stellen vast dat medewerkers graag regelmatig thuiswerken.
Ook de thuiswerkvergoeding blijkt definitief doorgebroken te zijn. Meer dan de helft van de werkgevers betaalt een thuiswerkvergoeding. Dat was een half jaar geleden nog geen vijfde. Vooral grote bedrijven (twee derde van die categorie) verstrekken al een thuiswerkvergoeding. Dat ligt op netto € 2 per thuiswerkdag.
Twee van de drie werkgevers ervaren daarentegen wel problemen met de huidige fiscale regels rondom thuiswerkvergoedingen. De aankondiging van het ministerie van Financiën in het Belastingplan 2022 dat er een gerichte vrijstelling voor de thuiswerkvergoeding komt, wordt als zeer welkom ervaren. De zorg bij werkgevers over een eventuele tachtig procent eindheffing door het overschrijden van de vrije ruimte van de werkkostenregeling zal hierdoor verdwijnen en het wordt eenvoudiger om thuiswerkvergoedingen en mobiliteitsregelingen aan te passen.