Je bekijkt nu 8 pijlers om je droom te verwezenlijken

8 pijlers om je droom te verwezenlijken

  1. Het begint bij de droom die je raakt

Jouw begin, jouw start begint altijd met een droom, een heldere en concrete droom die je hart en hoofd raakt. Hoe concreter hoe beter. Een droom waar je elke dag weer voor de volle 100% voor wilt gaan. Waar anderen je ’s-nachts rustig voor kunnen wakker maken.

  1. Je gevoel voor urgentie en/of ambitie

Je gevoel van urgentie moet diep van binnen zitten. Het gevoel dat het noodzakelijk anders moet en dat je er niet mee kunt wachten, omdat zo verdergaan geen optie is. Of een gevoel van ambitie, dat het anders, lees: beter kan. Dat jij je omgeving wilt laten zien dat je iets moois hebt bedacht waar anderen een meerwaarde aan hebben. 

  1. Je simpele boodschap

Wat je wilt bereiken en waar je warm voor loopt, moet in een simpele boodschap te vertalen zijn. Willen mensen jouw droom, jouw urgentie of ambitie begrijpen, dan wordt je bereik duizend maal vergroot als je dit in simpele taal (niet kinderlijk) helder verpakt. 

  1. Verandering te weeg brengen is hard werken

Niets komt vanzelf en zeker niet de verandering die je wilt bewerkstelligen. Het gaat gepaard met hard werken, met uithoudingsvermogen, met praktische doelen stellen, met actie ondernemen. Verandering gaat ook gepaard met tegenslagen. Het is de kunst hiermee om te gaan om steeds weer hoopvol en met een grote dosis energie door te gaan.

  1. Focus, focus en nog eens focus

Focus op hetgeen je wilt bereiken. Zeker vandaag de dag zijn we snel afgeleid door allerlei externe off- en online prikkels. Wijkt niet af van je ingeslagen pad. Houd je droom, je urgentie of ambitie constant voor ogen. Zorg ervoor dat je werkzaamheden, je acties hiermee in de pas blijven lopen. Check dat continu aan je gestelde doelen.

  1. Stapje voor stapje

Elke verandering groot of klein, moet zich weer zetten, in je directe omgeving, in de maatschappij. Grote veranderingen gaan al helemaal niet gepaard met snelheid. Veranderingen gaan meestal stapje voor stapje. Maar elk stapje brengt je weer dichterbij de verwezenlijking van je droom. Het zijn allemaal radartjes die uiteindelijk samen het uurwerk goed laten draaien. 

  1. Je fysieke en mentale gesteldheid

Een goede conditie, fysiek en mentaal, zorgt ervoor dat je veel energie hebt om je droom te verwezenlijken. Is je conditie minder goed, dan voelt dat als een belemmering op je uithoudingsvermogen, op je denken, je handelen, of wellicht op het minder goed kunnen omgaan met tegenslagen. 

  1. Vier wat je al bereikt hebt

Ook al gaat het stapje voor stapje, je komt door elk stapje steeds weer verder. En dus dichterbij het doel dat je gesteld hebt. Dit moet je vanzelfsprekend motiveren en positief stemmen. Vier je successen met iedereen die hieraan meewerkt. Vergeet hierbij niet de mensen die indirect aan jouw succes een bijdrage leveren.

Geef een antwoord