Je bekijkt nu Arnhem biedt ondernemers met schulden de helpende hand

Arnhem biedt ondernemers met schulden de helpende hand

Mooi initiatief…..

De gemeente Arnhem start een pilot om ondernemers met problematische schulden te helpen. Een andere aanpak is nodig omdat ondernemers in Arnhem nu vaak niet weten waar ze met hun financiële problemen terecht kunnen. Bovendien moeten ze meestal betalen voor de hulp, waardoor bedrijven alleen maar dieper in de financiële problemen komen.

Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt een nieuw ondernemersloket met één vast aanspreekpunt voor ondernemers met schulden. Daar kunnen ondernemers terecht voor informatie, gerichte doorverwijzing en ondersteuning. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.

Daarnaast gaat Arnhem via een schuldregelingsorganisatie gratis financiële hulp aanbieden aan ondernemers met een ‘levensvatbaar bedrijf’. Deze organisatie wordt door de gemeente betaald en is voor ondernemers met problematische schulden gratis. Dat is een grote verandering, want nu moet de ondernemer – in tegenstelling tot particulieren met schulden – de kosten voor schuldhulpverlening nog zelf betalen.

‘Met deze pilot willen we zoveel mogelijk ondernemers hulp aanbieden bij hun financiële situatie’, stelt verantwoordelijk wethouder Martien Louwers. ‘Zij kunnen dan hun aandacht weer volledig op het ondernemen richten. We doen dit voor de ondernemer zelf, maar ook in het belang van de mensen die hij in dienst heeft. Want het is belangrijk dat zij aan het werk kunnen blijven.’

De verwachting is dat de maatschappelijke kosten zullen dalen en dat er minder armoede in de stad is als mensen met een eigen bedrijf goede schuldhulp krijgen.

Geef een antwoord